Софийският градски съд  пусна прокурорския син Васил Михайлов под домашен

...
Софийският градски съд  пусна прокурорския син Васил Михайлов под домашен
Коментари Харесай

Пуснаха прокурорския син под домашен арест и с електронна гривна

Софийският градски съд  пусна прокурорския наследник Васил Михайлов под домакински арест и с електронна гривна.

Тройният правосъден състав одобри, че продължава да е налице обоснованото съмнение, че е създател на побоите, за които е обвиняем в Софийски областен съд. Но заради дългия интервал на задържане, който към този момент е повече от 1 година, действителната заплаха от осъществяване на закононарушение е с намалял интензитет. Освен това подсъдимият е на млада възраст и с чисто правосъдно минало, има и открити по делото идентичност и адрес.

„ Съдът смята, че следва да се откри точният баланс сред преследваните от закона цели и правата на подсъдимото лице, още повече, че мярката за неотклонение " домакински арест " се управлява посредством средствата за електронно наблюдаване “, написа в определението. То е дефинитивно и не предстои на тъжба или митинг.

Васил Михайлов е наследник на пернишния прокурор Бисер Михайлов. Той бе зам. областен прокурор на града, само че след абсурда със задържането на сина му подаде оставка от управителния пост и остана елементарен обвинител. Васил към този момент един път бе пускан под домакински арест, само че се оказа, че не се е прибрал незабавно у дома и по тази причина бе върнат в килията. Наскоро пък Софийският областен съд му постави мярка за неотклонение домакински арест, само че тогава Софийският градски съд я анулира.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР